ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на велосипедски клубови, здруженија и љубители на велосипедизмот за учество на велосипедска тура за промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци, во рамките на овој проект.…

Details

ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ЏИП ТУРА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на клубови, здруженија и љубители на планината за учество на џип тура за промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци, во рамките на овој проект. Повик……

Details

ОБУКА ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на фотографски студија и самостојни фотографи за учество на обука за фотографирање на природните и историските патеки, Вклучување на уметноста – Крстопатите на природата и историјата во рамките…

Details

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА (3)

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува конкурс за најдобра фотографија од една селектирана локација: Церова полјана, во рамките на активноста 5.1 Вклучување на уметноста – Крстопати на природата и историјата во рамките на овој проект.

Конкурс…

ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ПЛАНИНАРСКА ТУРА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на планинарски клубови, планинари и љубители на планината за учество на планинарска тура за промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци, во рамките на овој проект.…

Details
priracnik

Прирачник за обука за Туристички работници

Овие прирачници се користеа за обука на туристички работници од овој регион. Тие содржат: Презентација на туристичките ресурси на Општината Промоција на туристички патеки како алатка за заштита на природното и културно-историското наследство Обука на туристичките работници за користење на новите технологии за маркетиншка прзентација на туристичките патеки   Оваа публикација е изготвена со помош…

Details

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА (2)

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува конкурс за најдобра фотографија од една селектирана локација: Црква Св.Димитрија во с.Градешница, во рамките на активноста 5.1 Вклучување на уметноста – Крстопати на природата и историјата во рамките на овој проект.

Конкурс…

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува конкурс за најдобра фотографија од една селектирана локација: Излетничко место на река Коњарка, во рамките на активноста 5.1 Вклучување на уметноста – Крстопати на природата и историјата во рамките на овој проект.

Конкурс…

FLYER-ENG

10-дневна ликовна колонија за уметничка креација

Ликовната колонија во Алмопија траеше од 26 август до 4 септември 19-те избрани уметници се: Адамидис Александрос Авгитиду Ангелики Ѓорѓиевски Златко Зорба Сотирија Зафировска Христина Кумарјану Елеана Ламбреца Димитра Макаријовски Дејан Мастројанаки Виргинија Мата Василики Иконому Марија Папахаџи Фотини Папајанакис Јоанис Петровски Панде Полихронакис Захариас Провата Елени Стојановски Игор Јанев Сашко Јерокоста Василики Само Папајанакис…

Details