20140721_150840

Информации за избраните уметници за програмата во Новаци

НОВАЦИ, ДЕН 1 Во текот на 21 јули, првиот ден од програмата за уметничка креација во Новаци, грчките уметници патуваа од Алмопија во Новаци. Транспортот беше огранизиран од домаќинот на програмата, општината Новаци. Грчките уметници беа придружени од градоначалникот на Алмопија, г-динот Димитрид Пасоис и научниот соработник на општината Алмопија, г-динот Никос Цимас. 20140721_150840По сместувањето…

Details
NOVACI

Новини од спроведувањето на активностите од уметничкото истражување

Се случува! Спроведувањето на активностите од уметничкото истражување и презентацијата на проектот LhiLna започнува на 21 јули во Новаци. Активноста „Создавање првичен уметнички материјал врз анализа на локалитетот“ се однесува на 5-дневната прошетка на групата уметници во Новаци и нивното запознавање со местата од интерес. По оваа прошетка, од 1 до 5 август ќе следи…

Details
new-deadline1

Почетна средба

Во четврток на 24 декември 2013, во 11:30 часот во Аридеа, Грција, во просториите на општината Алмопија, ќе се одржи почетната средба на сите партнери од проектот „Жива историја – жива природа“, по покана од водечкиот финансиски партнер (општина Алмопија). На средбата учествуваа следните лица: Лазар котевски, градоначалник на Новаци – ВП1 Пасоис Димитриос, градоначалник…

Details
DSC04610

Објавување на резултатите од Програмата за уметничка креација во општината Новаци

 1. Дејан Макариоски
 2. Дијана Солунчевска
 3. Малинка Атанасовска
 4. Кристијан Ристовски
 5. Васко Ристевски
 6. Игор Стојановски
 7. Даниела Митревска
 8. Златко Ѓоргиовски
 9. Иконому Марија
 10. Паљу Зои
 11. Папахаџи Фотини
 12. Провата Елени
 13. Стефаниду Деспина

14. Ваицис Триандафилос