DSC05420

5-дневна прошетка – Креација на првичниот уметнички материјал

Ова е кратка документација за возбудливото патување во Алмопија преку уметноста. Во рамките на проектот „Жива историја – жива природа“, во почетокот на август се изведе 5-дневна прошетка; тоа беше една прилика за нашите гости, 19-те уметници, да се запознаат со специфичните локалитети на Алмопија, со цел да го истражат нејзиниот „дух на местото“ („гениус лоци“). Посети на манастири, цркви, водопади, шуми, пештери, музеи, карпи и реки, и шетање низ селата, тоа беше една прошетка комбинирана со уметничка креација.

Details