FLYER-ENG

10-дневна ликовна колонија за уметничка креација

Ликовната колонија во Алмопија траеше од 26 август до 4 септември 19-те избрани уметници се: Адамидис Александрос Авгитиду Ангелики Ѓорѓиевски Златко Зорба Сотирија Зафировска Христина Кумарјану Елеана Ламбреца Димитра Макаријовски Дејан Мастројанаки Виргинија Мата Василики Иконому Марија Папахаџи Фотини Папајанакис Јоанис Петровски Панде Полихронакис Захариас Провата Елени Стојановски Игор Јанев Сашко Јерокоста Василики Само Папајанакис…

Details