ОБУКА ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на фотографски студија и самостојни фотографи за учество на обука за фотографирање на природните и историските патеки, Вклучување на уметноста – Крстопатите на природата и историјата во рамките…

Details
DSCN2167

Последни подготовки за планинарската тура

Во рамките на проектот, а со цел промовирање на природните убавини на Општина Новаци и привлекување на туристи и спортски планинари се подготвува нова и привлечна планинарска тура. Имено ангажирани се искусни планинарски експерти кои интензивно работат на проучувањето на територијата на Општина Новаци и мапирање на привлечни планинарски тури. Лицата кои се водичи за…

Details