20-06-2016-1dzeep

Џип Тура во Мариово

Викендов се одржа „Џип Турнеја низ Мариово“. Стотина учесници со триесетина џипови утрото на 25 јуни се собраа пред зградата на Општина Новаци и се упатија низ прошетка на убавините на оваа општина. Всушност џип турнејата претставува туристичко возење по шумски патеки во должина од 160 -200 км низ мариовскиот крај со единствена цел запознавање…

Details
velosipedska_posledna

Велосипедска тура во рамките на проектот „Жива историја, жива природа 2“

Четириесетина велосипедисти ја извозија педесет километри долгата патека на релацијата с. Новаци – с. Зовиќ.  Станува збор за средно тешка велосипедска патека која претходно беше обележана. Оваа велосипедска тура имаше свои водичи, а учесниците ги следеа нивните упатстава за успешно завршување на истата. Велосипедската тура започна во 7 часот  од пред зградата на Општина Новаци…

Details
TOCACI

ПОДГОТОВКА НА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА

Моментално се прават последните подготовки на терен за велосипедската турата низ Мариово. И оваа како и планинарската тура и џип турата има за цел промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци и привлекување на туристи. Моментално се прави мапирање на турата имајќи во предвид каде треба да се помине и што всушност треба…

Details

ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на велосипедски клубови, здруженија и љубители на велосипедизмот за учество на велосипедска тура за промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци, во рамките на овој проект.…

Details

ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ЏИП ТУРА

Општина Новаци за потребите на проектот „Жива историја – жива природа 2“, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува повик за заинтересирани учесници, претставници на клубови, здруженија и љубители на планината за учество на џип тура за промоција на природните и историските патеки во Општина Новаци, во рамките на овој проект. Повик……

Details