velosipedska_posledna

Велосипедска тура во рамките на проектот „Жива историја, жива природа 2“

Четириесетина велосипедисти ја извозија педесет километри долгата патека на релацијата с. Новаци – с. Зовиќ.  Станува збор за средно тешка велосипедска патека која претходно беше обележана. Оваа велосипедска тура имаше свои водичи, а учесниците ги следеа нивните упатстава за успешно завршување на истата. Велосипедската тура започна во 7 часот  од пред зградата на Општина Новаци…

Details