DSC05420

Ова е кратка документација за возбудливото патување во Алмопија преку уметноста. Во рамките на проектот „Жива историја – жива природа“, во почетокот на август се изведе 5-дневна прошетка; тоа беше една прилика за нашите гости, 19-те уметници, да се запознаат со специфичните локалитети на Алмопија, со цел да го истражат нејзиниот „дух на местото“ („гениус лоци“). Посети на манастири, цркви, водопади, шуми, пештери, музеи, карпи и реки, и шетање низ селата, тоа беше една прошетка комбинирана со уметничка креација.

Ова е првата фаза на еден обид за вклучување на уметноста во развојот; 2-та фаза е 10-дневна програма за уметничка креација што започна кон крајот на август и заврши пред неколку дена, со презентација на уметничките дела во 3 јавни згради во Аридеа.

 • 10606350_911713565523868_1343496589359534212_n
 • 10409553_911713572190534_8000711002484952098_n
 • 10645057_911713568857201_184059989026754227_n
 • 10639495_911713655523859_2666783306119492790_n
 • 10672126_911713615523863_5299376163469160293_n
 • 1525479_911713648857193_413204576678340267_n
 • 10409613_911713665523858_2280601462243984832_n
 • 10641160_911713732190518_3582170344707356548_n
 • 10670285_911713735523851_4897016298422519675_n
 • 10403263_911713825523842_6102870398413267649_n
 • 10533425_911713828857175_2725497298374223023_n
 • 10660224_911713878857170_8498139673148242352_n
 • 10670077_911713842190507_7846188872554759702_n
 • 10612965_911713905523834_5711717058062290016_n
 • 1545966_911713952190496_1679086018632598657_n
 • 10646907_911713912190500_320400433158056623_n
 • 10446567_911724485522776_5165521707568614910_n
 • 10468058_911714102190481_1173251746643619808_n
 • 10685362_911714112190480_2388326486816727231_n
 • 10687198_911714122190479_3374102703820407815_n
 • 10603629_911727892189102_6229023324201292568_n
 • 10629785_911747255520499_7930784683547623285_n
 • 10672428_911747505520474_7746362722543014857_n