10685362_911714112190480_2388326486816727231_n

Само што ќе почне! 10-дневната интензивна ликовна колонија за уметничка креација ќе започне на 26 август во општината Алмопија.

<a href=”http://www.lhilna.eu/wp-content/uploads/2014/08/DSC05450.jpg”><img class=”alignleft wp-image-23151 size-medium” src=”http://www.lhilna.eu/wp-content/uploads/2014/08/DSC05450-224×300.jpg” alt=”DSC05450″ width=”224″ height=”300″ /></a>Локалитети што се избраа за валоризација се следните:

Добро Поле во Лутраки

Црната шума

Народниот музеј во Лутра

Природно-историскиот музеј во Аридеа

Археолошките локалитети во Апсалос и Алоро

Пештерскиот процеп во Лутра

Замокот на Хриса

црквата Св. Јоанис во Ано Лутраки

планините Пиново и Џена

топлите бањи во Лутра

црквата Св. Димитриос во Аетохори

мостот во Алоро

манастирот на Архангел Михаил

манастирот Св. Хиларион

црквата Св. Димитриос во Ксифиани

археолошкиот локалитет во Констандија/Воденици

воденицата во Сосандра

црквата Аналипсис во Теодораки.

Тие ќе бидат почетна точка за креација на 19те оригинални уметнички дела што имаат за цел да го откријат „духот на местото“ на Алмопија.

Останете поврзани за секојдневни новини и презентации на уметниците вклучени во програмата!